رییس شورای عالی سازمان نظام پرستاری:

مسایل در ارتباط با حرفه ای قلمداد شدن پرستاری مورد توجه قرار گیرد

مسایل در ارتباط با حرفه ای قلمداد شدن پرستاری مورد توجه قرار گیرد

به گزارش ساماس، رئیس شورایعالی نظام پرستاری با تکیه بر هویت علمی و اجتماعی پرستاری، اظهار داشت: هدف شورایعالی نظام پرستاری اینست که پرستاری، «حرفه ای» در نظر گرفته شود و مسائل در ارتباط با حرفه ای قلمداد شدن پرستاری در کانون توجه قرار گیرد.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر وحید زمان زاده در اولین اجلاسیه مشترک اعضای شورایعالی و روسای هیأت مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور که بامداد امروز، دوشنبه ۱۴ اسفند در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار نمود: پرستاری، یک صنف نیست بلکه یک حرفه است. برپایه معتبرترین منابع، پرستاری، تشخیص و درمان است.
وی با اشاره به اینکه پرستاری دارای وجه حرفه ای است، اضافه کرد: هنگامی که سخن از پرستاری به میان می آید باید دو مولفه «هویت علمی» و «هویت اجتماعی» پرستاری در کانون توجه قرار گیرد و دعوای شورایعالی نظام پرستاری برای حرفه ای برشمردن پرستاری است. باآنکه درمان جزو وظایف پزشکان به حساب می آید اما تشخیص نیازهای بیماران بر عهده پرستاران است. پرستاری به معنای پاسخگویی به نیازهای مراقبتی بیماران است و بنابراین این گونه مطرح می شود که پرستاری، تشخیص و درمان است. بعنوان مثال هم انجمن پرستاران آمریکا اعتقاد دارد پرستاری، یک امر حرفه ای است.
وی با اشاره به اینکه ششمین دوره شورایعالی نظام پرستاری تشکیل شده، اظهار نمود: هدف شورایعالی نظام پرستاری اینست که پرستاری، حرفه ای در نظر گرفته شود و مسائل در ارتباط با حرفه ای قلمداد شدن پرستاری در کانون توجه قرار گیرد. علاوه بر حرفه ای قلمداد شدن پرستاری، در نظر داریم به مسائل توسعه ای، صنفی و معیشتی دقت کنیم.
زمان زاده ضمن اشاره به وضعیت سازمان نظام پرستاری اظهار داشت: سازمانی را در دست گرفته ایم که از منظر مالی و اداری در شرایط نامساعدی قرار داشت. سازمان از منظر مالی، مقروض بود و از نظر نظام اداری، وضعیت نامساعدی داشت.
وی خطاب به روسای هیات مدیره های نظام پرستاری اظهار داشت: روسای هیات مدیره های نظام پرستاری باید سیاستگذاری کنند و مصوباتی ایجاد کنند. همینطور هیات مدیره ها باید به مأموریت گرایی توجه نمایند و باید به نحوی عمل کنند که برنامه ها روی زمین نماند.
رئیس شورایعالی نظام پرستاری با اشاره به اینکه همواره چالش ها و نقدها در کانون توجه قرار می گیرند، اضافه کرد: همواره چالش ها و نقدها مورد توجه قرار گرفته اند. ما باید بدانیم که بر مسائل عملیاتی متمرکز شویم. هیات های مدیره نظام پرستاری، بازوان شورایعالی نظام پرستاری هستند. من از هیات های مدیره های نظام پرستاری می خواهم که از سازمان نظام پرستاری حمایت کنند.
وی در عین حال افزود: بعضی از اعضای هیات مدیره ها نسبت به ایجاد بنگاه های معاملاتی اقدام می کنند اما باید بدانید با هرگونه تخلف برخورد می نماییم. شورایعالی با هرگونه تخلفی که توسط هیات های مدیره صورت گیرد، برخورد می کند. شورایعالی در مورد هرگونه تخلف با متخلفان تعارف ندارد و اجازه تخلف نمی دهد.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۹ دانشکده پرستاری در کشور فعالیت می نمایند، اضافه کرد: ۱۶ هزار دانشجو در رشته های پرستاری، اتاق عمل و هوشبری مشغول به تحصیل هستند. تعداد اساتید نسبت به دانشجو معادل یک به ۲۶ است؛ به همین دلیل، اساتید تحت فشار قرار دارند. مخالف توسعه مدارس بهیاری در هر نقطه ای از کشور هستیم و از اعضای هیات مدیره های پرستاری می خواهم که هرگونه توسعه مدارس بهیاری را گزارش دهند. بهیاران برای مراقبت از بیماران از توانایی علمی کافی برخوردار نیستند و بیماران از منظر قانونی باید زیر نظر پرستاران باشند. در شورایعالی نظام پرستاری، منافع مردم را در کانون توجه قرار داده ایم اما در کنار توجه به منافع مردم از حقوق جامعه پرستاری هم نمی گذریم.
زمان زاده با انتقاد از وضعیت مالیاتی پرستاران اظهار داشت: پزشکان در مناطق محروم از پرداخت مالیات معاف هستند اما پرستاران از چنین آیتمی برخوردار نیستند. پرستاران دارای نقش کلیدی در نظام سلامت هستند و نیازها و خواسته های آنها باید از لحاظ صنفی و مالی دیده شود.



1402/12/14
17:00:20
5.0 / 5
347
تگهای خبر: بیمار , پرستار , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا