غذاهای فوق فرآوری شده منجر به پیری می شوند
به گزارش ساماس، نتایج یک تحقیق در مقیاس بزرگ نشان داده است اشخاصی که مقادیر زیادی از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کنند، سن بیولوژیکی بیشتری دارند و این مورد به این مفهوم است که بدن آنها از سالهای واقعی، پیرتر است.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، نتایج یک مطالعاه جدید، غذاهای فوق فرآوری شده را با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط می داند و نشان داده است که اثرات آن فراتر از تغذیه نامناسب است. این مطالعه به بررسی بیشتر از ۲۲هزار شرکت کننده پرداخته و محققان بر این باور هستند اشخاصی که بیشتر از محصولات فوق فرآوری شده مصرف می کنند، از نظر بیولوژیکی مسن تر از سن تقویمی خود هستند. پردازش صنعتی و افزودنی ها امکان دارد برخی عملکردهای فیزیولوژیکی را مختل کنند و منجر به پیری سریع تر در سطح سلولی شوند.
محققان، بیشتر از ۳۰ نشانگر زیستی خون برای ارزیابی سن بیولوژیکی مورد بررسی قرار داده اند که وضعیت فیزیولوژیکی واقعی بدن مانند سلامت اندام ها، بافت ها و سیستم ها را منعکس می کند. این به این مفهوم است که سن بیولوژیکی یک فرد می تواند بالاتر یا کمتر از سال واقعی افراد باشد.
غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که به صورت جزئی یا کامل با موادی که به صورت معمول در آشپزخانه استفاده نمی شوند مانند پروتئین های هیدرولیز شده، مالتودکسترین، چربی های هیدروژنه ساخته شده اند و به صورت کلی حاوی افزودنی های مختلفی مانند رنگ ها، آنتی اکسیدان ها، مواد نگهدارنده و طعم دهنده هستند. غذاهای فوق فرآوری شده فقط شامل تنقلات بسته بندی شده یا نوشیدنی های شیرین نمی گردد، بلکه در ظاهر محصولات «بی ضرر» مانند نان های بسته بندی شده، ماست میوه، برخی غلات صبحانه و جایگزین های گوشت می شوند. مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده با تسریع قابل توجهی در پیری بیولوژیکی شرکت کنندگان در این مطالعه مرتبط می باشد و افراد از نظر بیولوژیکی، مسن تر از سن تقویمی واقعی خود هستند.
به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سن بیولوژیکی در واقع یک «ساعت درونی» بدن ما است که می تواند سریع تر یا کندتر از سالهای مشخص شده در تقویم تیک بزند و وضعیت واقعی سلامت فرد را منعکس کند.
این غذاها علاوه بر این که از نظر تغذیه ای ناکافی هستند، سرشار از قند، نمک و چربی های اشباع یا ترانس هستند، تحت پردازش صنعتی شدید قرار می گیرند که در واقع ماتریکس غذایی آنها را تغییر می دهد و در نتیجه فیبر را از دست می دهند. این مورد می تواند نتایج مهمی برای یک سری از عملکردهای فیزیولوژیکی مانند متابولیسم گلوکز، و ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده داشته باشد. همچنین، این محصولات اغلب در بسته بندی های پلاستیکی پیچیده می شوند و در نتیجه تبدیل به مواد سمی برای بدن می شوند.
این نتایج انجمن های بین المللی تغذیه را ترغیب می کند تا سفارش های رژیم غذایی فعلی را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. این سفارش ها باید شامل هشدارهایی در مورد محدود کردن مصرف بعضی از غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه باشد.
منبع: ساماس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب