پزشکی خانواده از روستا شروع می شود

پزشکی خانواده از روستا شروع می شود

ساماس: عضو شورای سیاست گذاری کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، با تکیه بر لزوم اصلاحات ساختاری در نظام پرداخت، سطح بندی خدمات و نظام ارجاع، اجرای برنامه پزشک خانواده را قدمی اساسی در راه تحقق عدالت سلامت و پیشرفت راندمان منابع ملی مطرح کرد.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جمشیدی در حاشیه جلسه مشورتی کارگروه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اظهار داشت: بحث پزشک خانواده، قانونی مصوب و از مطالبات جدی دولت، خصوصاً ریاست جمهوری است. همچنین، این مساله از اولویت های اصلی وزارت بهداشت و مورد تاکید شخص وزیر بهداشت قرار دارد. بر همین اساس، با عزم و اراده ای راسخ، درنظر داریم در سال ۱۴۰۴، این طرح را بصورت کامل در مناطق روستایی کشور به مرحله اجرا درآوریم.
وی ادامه داد: زیرساخت ها و اقدامات ضروری جهت این مهم طی سالهای گذشته در روستاها شروع شده است، اما استقرار کامل نظام پزشک خانواده و ساختار ارجاع در این مناطق بازهم نیازمند تقویت و تکمیل است. امیدواریم با تحقق این مرحله، بتوانیم در سالیان آتی، گام به گام به طرف اجرای فراگیر این طرح در مناطق شهری نیز حرکت نماییم.
وی اظهار داشت: در تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳، جلسه ای با حضور رئیس جمهور انجام شد که بنده نیز به همراه وزیر بهداشت و معاونین ایشان در آن جلسه حضور داشتم. در این جلسه، تصمیم بر آن شد که شروع اجرای برنامه پزشکی خانواده در سال ۱۴۰۴ از مناطق روستایی صورت گیرد.
دکتر جمشیدی تصریح کرد: بدنبال این تصمیم، سلسله جلسات مختلفی با حضور کارشناسان و مسؤلان ذی ربط برگزار شد؛ همچون نشست شورای معاونین وزارت بهداشت و جلساتی با ذی نفعان مختلفی که در این راه نقش آفرین هستند. بی شک این گام، نقطه شروعی مهم در اجرای طرحی ملی و گسترده به حساب می آید.
عضو شورای سیاست گذاری کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، با اشاره به نشست مشورتی امروز، اشاره کرد: امروز نیز نشستی با حضور بالاتر از ۲۰ نفر از کارشناسان وزارت بهداشت انجام شد که در آن، موضوعات فنی با دقت و جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گرفت. این جلسه، در آستانه اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شده و تمامی روسای دانشگاه ها جهت شرکت در این رویداد دعوت شده اند.

دانشگاه های علوم پزشکی در صف مقدم اجرای پزشکی خانواده قرار دارند

وی ادامه داد: در قالب این اجلاس، شش کارگروه تخصصی تشکیل شده است؛ همچون کارگروه نظام پرداخت، نظام ارجاع، ساختار، تجمیع منابع مالی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و فناوری اطلاعات. هدف اصلی از این کارگروه ها، دریافت نقطه نظرات اجرائی از طرف رؤسای دانشگاه هاست، چونکه آنان در صف مقدم اجرای این برنامه قرار دارند.
وی اظهار داشت: در این راه، سازمان های بیمه گر نیز به تدریج درحال ورود به پروسه مشارکت هستند. جامعه پزشکی، خصوصاً انجمن های تخصصی و انجمن پزشکان عمومی نیز ان شاءالله بصورت گام به گام درگیر خواهند شد که با جلب مشارکت تمامی ذی نفعان، بتوانیم به یک وفاق حداکثری در طراحی و اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع نائل شویم. امید است که با این همراهی و هم افزایی، قدمهای مؤثری در راه تحول سیستم سلامت کشور برداشته شود.
به گزارش وبدا، ایشان سپس سخنانش اظهار داشت: ادامه وضعیت فعلی در سیستم سلامت کشور نه فقط مطلوب نمی باشد، بلکه در خیلی از ابعاد، ممکن نیز نخواهد بود. یکی از چالش های جدی ما، اشکالات اساسی در نظام پرداخت است؛ چونکه هم اکنون، پرداخت ها مبنی بر درمان بیماری صورت می گیرد، نه برمبنای تولید سلامتی. این یکی از نقاط ضعف مهم در ساختار فعلی است که نیازمند اصلاحی بنیادین است.
وی ادامه داد: ما هنوز در موضوع سطح بندی خدمات سلامت، یا به صورت دقیق برنامه ریزی نکرده ایم و یا در مرحله اجرا، بطور شفاف و مشخص وارد عمل نشده ایم. امکانات کشور محدود است و ناگزیر باید مشخص شود که چگونه و با چه اولویتی این منابع محدود توزیع خواهد شد. اگر هدف ما ساماندهی واقعی سیستم سلامت است، نباید به راهکارهای مقطعی و مُسکن گونه بسنده کنیم؛ بلکه باید به سراغ ریشه ها و پایه های اصلی برویم و اصلاحات عمیق و ساختاری را شروع نماییم.
دکتر جمشیدی عنوان کرد: کار شروع شده و اراده ای جدی در سطوح عالی مدیریتی وجود دارد. فرصت مناسبی فراهم آمده است؛ خصوصاً با حضور دکتر پزشکیان که تجربه و دغدغه های عمیقی در عرصه پزشکی خانواده دارند. همچنین، مرور سوابق و دیدگاه های وزیر بهداشت و بزرگان این عرصه، همچون دکتر ظفرقندی، نشان میدهد که نگاه ها نسبت به این مساله از سال ها پیش با جدیّت مطرح بوده است. حال زمان آن رسیده که از این ظرفیت ها بهره برداری مؤثر صورت گیرد و منابع مردم و سرمایه ملی با اولویت بندی صحیح اختصاص یابد.
وی اشاره کرد: بجای آنکه بودجه کشور را صرف تجهیزات و داروهای گرانقیمت و شرکت های بزرگ خارجی نماییم، باید نیروی انسانی را در مرکز توجه قرار دهیم. رضایت پزشک و تیم سلامت، مقدمه ای ضروری برای تحولات بنیادین در سیستم سلامت است. اگر پزشک ما دلگرم باشد، می توانیم انتظار دستاوردهای باارزش و پایداری را داشته باشیم.
عضو شورای سیاست گذاری کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهار داشت: نشست امروز نیز در امتداد آمادگی برای اجلاس فردای رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور طراحی و برگزار شده است. امیدواریم این پروسه به شکلی پیش رود که بتوانیم طراحی ها را با دقت و اثربخشی لازم انجام دهیم.
دکتر جمشیدی با تکیه بر لزوم همراهی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در اجرای طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اضافه کرد: پیش بینی بنده این است که اگر همه با عزم جدی وارد میدان شوند، می توانیم تا آخر سال، ساماندهی مناسبی در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر داشته باشیم که گام بسیار مهمی تلقی می شود؛ چونکه جمعیتی حدود ۳۰ میلیون نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد و بی شک ما را به عدالت سلامت نزدیک تر خواهدنمود.
وی ادامه داد: هم اکنون، فردی که با دفترچه بیمه از روستا وارد شهر می شود و نیازمند خدمات تخصصی است، با سرگردانی و سردرگمی مواجه می شود. اگر بتوانیم نظم و نظامی پذیرفتنی در این راه ایجاد نماییم و پروسه ارجاع و پذیرش به درستی سامان یابد، گام بلندی در راستای عدالت و رضایت مردم برداشته ایم.




منبع:

1404/01/28
12:10:53
5.0 / 5
65
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان ساماس
ساماس - یوگا