ارتباط جریان خون با سفتی مغز و خطر آلزایمر

ارتباط جریان خون با سفتی مغز و خطر آلزایمر

به گزارش ساماس، متخصصان مغز و اعصاب می گویند افزایش جریان خون منجر به سفتیِ هیپوکامپ، ناحیه ای در مغز که اهمیت بالای ی در یادگیری و حافظه دارد، می شود.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، هیپوکامپ یکی از نخستین نواحی در مغز است که تحت الشعاع بیماری آلزایمر قرار می گیرد؛ اختلال مغزی ای که حافظه و مهارت های تفکر و همینطور توانایی انجام کارهای روزانه را از بین می برد.
بیماری آلزایمر که در عصر حاضر بسیار شایع شده است می تواند جنبه های مختلفی از مهارت های معمول زندگی را در افراد مبتلا تحت الشعاع قرار دهد که یکی از آنها توانایی تکلم است.
بیماری آلزایمر از نام «آلوئیس آلزایمر»، پزشکی که در سال ۱۹۰۶ میلادی متوجه تغییرات غیرطبیعی در بافت مغز یک بیمار متوفی شد، نامگذاری شده است. آلزایمر نوعی زوال عقل است و بر توانایی های شناختی بیماران تأثیر می گذارد.
این بیماری پیشرونده است و عموماً در جمعیت های مسن تر دیده می شود. همینطور این بیماری به آرامی عملکردهای ذهنی را تحت الشعاع قرار می دهد و بر حافظه و مهارت های شناختی تاثیر می گذارد.
دو پروتئین «بتا آمیلوئید» و «تاو» برای مغز سمی می شوند و در نتیجه، به هم ریختگی نورون ها و پلاک های ساخته شده بر عملکرد طبیعی مغز تاثیر می گذارد.
در یک مغز سالم، میلیونها نورون با هم کار می کنند تا فکر و عمل با هم ارتباط برقرار کنند. بتا آمیلوئید و تاو به سایر قسمت های مغز توسعه پیدا می کند، نورون ها می میرند و مغز کوچک می شود.
معمولا یکی از نخستین مناطق صدمه دیده «هیپوکامپ» است که مسئول تشکیل خاطرات است. این شکل گیریِ خاطرات با درک معنایی مرتبط می باشد و به افراد اجازه می دهد جملات را تمام کنند و کلمات را به اشیاء و موضوعات مرتبط کنند.
یک متخصص در این حوزه می گوید: برای نخستین بار، ما متوجه شدیم که جریان خون بیشتر، ناحیه هیپوکامپ را سفت تر (الاستیسیته ی کمتر) می کند. این پژوهش نشان داده است که یکی از عوامل موثر بر سلامت هیپوکامپ امکان دارد کاهش جریان خون باشد. این کشف، مسیرهای بالقوه جدیدی را برای تشخیص آلزایمر پیش از تحلیل رفتنِ حافظه آشکار می کند.
متخصصان مغز ۱۷ داوطلب بین ۲۲ تا ۳۵ سال را با استفاده از الاستوگرافی تشدید مغناطیسی (MRE) اسکن کردند. MRE که تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) را با امواج صوتی ترکیب می کند، اطلاعاتی را برای ایجاد تصاویر دقیق از سطوح مختلف سفتی در مغز به متخصصان عرضه می دهد.
متخصصان گفتند: ما از راه MRE می خواستیم بفهمیم که چگونه جریان خون می تواند به صورت بالقوه بر سفتی مغز تاثیر بگذارد. هیپوکامپ تنها بخشی از مغز است که این رابطه بین جریان خون و سفتی را نشان داده است.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، استفاده از عواملی مانند جریان خون و مولفه های سفتی برای تعیین کمیت سلامت مغز می تواند منجر به تشخیص زودهنگام بیماری های عصبی مانند آلزایمر شود که هم اکنون هیچ درمانی ندارد. هرچند بعضی از تحقیقات نشان می دهد که افراد دچار آلزایمر نرم شدن را در هیپوکامپ نشان می دهند. یک فرضیه اینست که در اوایل مبتلا شدن به آلزایمر، کاهش جریان خون می تواند منجر به این تغییر در مغز شود.
متخصصان می گویند: این مطالعه بر روی سؤالی متمرکز شد که چگونه جریان خون و سفتی مغز مرتبط هستند. ما می خواهیم این ارتباط بین سفتی مغز و جریان خون را بهتر درک نماییم و معیارهای تشخیصی را عرضه نماییم.
این یافته ها در مجله Interface Focus انتشار یافته است.



1404/01/20
10:03:12
5.0 / 5
112
تگهای خبر: بافت , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
لینک دوستان ساماس
ساماس - یوگا