سفارش های تغذیه ای برای روزه داران در ماه رمضان
ساماس: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به هم زمانی ماه رمضان و نوروز، بر اهمیت مصرف وعده سحری تاکید و سفارش کرد که این وعده مشابه ناهار باشد و شامل تمامی گروههای غذایی، همچون پروتئین، سبزیجات و لبنیات شود.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده درباب اصول تغذیه ای در روزهای روزه داری ماه مبارک رمضان اظهار داشت: باتوجه به فاصله کوتاه بین وعده افطار و سحری امسال و دید و بازدیدهای ایام عید، خیلی از افراد احیانا تا سحر بیدار می مانند. بنابراین، وعده سحری باید بطور کامل و متعادل تهیه شود و شامل تمامی گروههای غذایی مورد نیاز بدن باشد تا انرژی کافی برای ساعات طولانی روزه داری تامین شود.
وی ادامه داد: وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، برای اینکه باید نیاز بدن را برای ۱۲ تا ۱۵ ساعت تامین کند. افرادی که بدون صرف سحری روزه می گیرند، اشتباه می کنند، برای اینکه این کار می تواند منجر به کمبود انرژی و مواد مغذی شده و در طول روز لطمه هایی به بدن وارد کند. بنابراین، مصرف یک سحری کامل و متعادل برای حفظ سلامت و تامین انرژی لازم است.
اسماعیل زاده در ادامه اشاره کرد: سفارش می شود که وعده سحری مانند وعده ناهار در ایام عادی باشد. همانطور که ناهار را به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف می نماییم، سحری نیز باید شامل تمامی گروههای غذایی ضروری بوده و بطور متعادل و مقوی تهیه شود تا انرژی مورد نیاز بدن در طول روز تامین شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: برخی افراد اشاره میکنند که نمی توانند برای سحری بیدار شوند. امسال، باتوجه به فاصله کوتاه بین افطار و سحر و دید و بازدیدهایی که به طور معمول تا سحر ادامه دارد، خیلی از افراد ممکنست تا آن زمان بیدار بمانند. در صورتیکه قصد دارید برای سحری بیدار نشوید، سفارش می شود وعده سحری را در آخر شب و قبل از خواب میل کنید. این وعده باید کامل بوده و شامل تمامی گروههای غذایی مورد نیاز بدن باشد تا در طول روز گرفتار کمبود انرژی و مواد مغذی نشوید.
وی ادامه داد: باتوجه به محدودیت زمانی دریافت غذا در ماه رمضان، خیلی از افراد مصرف میوه و لبنیات را فراموش می کنند که این امر می تواند نیازهای تغذیه ای بدن را تامین نکرده و مشکلاتی بوجود آورد. بنابراین، سفارش می شود بعد از صرف سحری، حتما یک عدد میوه میل کرده و سبزیجات را در کنار وعده های افطار و سحری بگنجانید. همچنین، نوشیدن آب کافی برای حفظ سلامت و ممانعت از کم آبی بسیار لازم است.
اسماعیل زاده درباره ی مصرف چای در وعده سحری اظهار داشت: نوشیدن یک لیوان چای مشکلی ایجاد نمی کند، اما مصرف بیش از اندازه آن، خصوصاً در این وعده، سفارش نمی گردد. برای پیش گیری از تشنگی در طول روز، بهتر است در سحر از مصرف نمک پرهیز نماییم.
به گزارش وبدا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: وعده سحری باید مشابه وعده ناهار باشد و شامل برنج، نان، سبزیجات، ماست، خورشت و مواد پروتئینی شود. همچنین، مصرف یک وعده میوه در سحر سفارش می شود تا تعادل غذایی حفظ شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب