در گفت وگو با ساماس اعلام شد
نتایج پویش من هم تست HIV می دهم
ساماس: به گزارش ساماس، رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت ضمن اشاره به نتایج پویش «من هم تست HIV می دهم»، در عین حال بر ضرورت پیگیری درمان و مراقبت های درمانی در مبتلایان تصریح کرد و اظهار داشت: افراد دچار HIV که دوره درمانی را سپری می کنند و تحت نظر قرار دارند، نه تنها ویروس را به دیگران منتقل نمی کنند بلکه می توانند از طول عمر طبیعی برخوردار باشند.
دکتر هنگامه نامداری تبار در گفتگو با ایسنا، با بیان این که پویش «من هم تست HIV می دهم» از ۲۰ آبان ۱۴۰۳ شروع شد و یک ماه بعد یعنی در ۲۰ آذر سالجاری به پایان رسید، اظهار داشت: ۳۷۵۶ سایت به منظور انجام پویش «من هم تست HIV می دهم» در کشور فعالیت می کردند و ۱۸۹ هزار و ۱۶۷ نفر با حاضرشدن در این پویش نسبت به انجام تست HIV اقدام نمودند.
وی در رابطه با نتایج این پویش، اظهار داشت: طبق نتایج پویش «من هم تست HIV می دهم»، تست اولیه ۳۲۵ نفر از شرکت کنندگان این پویش مثبت اعلام شده که این افراد برای انجام «تست تاییدیه» مورد رصد و پایش قرار گرفته اند. تعداد موارد مثبت اولیه نسبت به بازه زمانی گذشته حدود ۲.۹ بالا رفته است. اشخاصی که تست اولیه آنها مثبت اعلام شده به مراکز «مشاوره بیماریهای رفتاری» معرفی شده اند.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با اعلان اینکه تعداد شرکت کنندگان پویش «من هم تست HIV می دهم» بالا رفته، اشاره کرد: تعداد شرکت کنندگان در این دوره نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۴.۴ برابر بالا رفته و از پیشبینی هایی که انجام شده بود، بیشتر است. بطور قطع، رسانه ها نقش موثری در افزایش تعداد شرکت کنندگان و استقبال از پویش «من هم تست HIV می دهم» دارند.
نامداری در رابطه با الگوی انتقال ویروس HIV هم به ایسنا توضیح داد: روابط جنسی، بیشترین سهم در انتقال ویروس HIV را دارد؛ چون که به واسطه اقدامات انجام شده در زمینه اعتیاد، تعداد موارد انتقال HIV به واسطه اعتیاد تزریقی در کشور کم شده است. الگوی انتقال مبتلا شدن به HIV در گذر زمان تغییر کرده است؛ اما در مجموع شاید بتوان اظهار داشت که چگونگی مبتلا شدن به ویروس چندان مهم نباشد، بلکه شناسایی و پایش افراد مبتلا برای پیش گیری از انتقال به دیگران بسیار اهمیت دارد.
وی با اعلان اینکه افراد دچار HIV می بایست تحت مراقبت های درمانی باشند، اظهار داشت: تاکید می کنم بیماری اشخاصی که به ویروس HIV مبتلا می شوند، قابل کنترل است و به این منظور باید درمان های لازم را دریافت نمایند. افراد دچار HIV که دوره درمانی را سپری می کنند و تحت نظر قرار دارند، نه تنها ویروس را به دیگران منتقل نمی کنند بلکه می توانند مانند یک انسان سالم عمر کنند.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با اعلان اینکه درمان افراد دچار HIV مجانی است، توضیح داد: درمان و مراقبت های افراد دچار HIV مجانی است و تمام اطلاعات این افراد با اصل محرمانگی، حفظ می شود.
وی همین طور اظهار داشت: در پویش اخیر هم اشخاصی که تست اولیه آنها مثبت شده به مراکز «مشاوره بیماریهای رفتاری» معرفی شده اند.
نامداری در رابطه با پراکندگی جغرافیای موارد مثبت اولیه «من هم تست HIV می دهم»، اظهار داشت: پراکندگی جغرافیایی این موارد حدودا یکسان است.
منبع: samas.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب