معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

صید پشه آئدس در ۵ استان

صید پشه آئدس در ۵ استان

به گزارش ساماس، معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به صید پشه آئدس در پنج استان کشور، اظهار داشت: نوع پشه صید شده در شمال و جنوب کشور با یکدیگر متفاوت می باشد و پشه جنوب تهاجمی تر و بیماری زاتر بوده و شدت بیماری بیشتری دارد.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در حاشیه جلسه با دکتر جاودان رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مهندس دوستی استاندار هرمزگان در مسافرت به این استان، اظهار داشت: هم اکنون در پنج استان شامل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان و مازندران پشه آئدس صید شده و نوع پشه صید شده در شمال و جنوب با یکدیگر متفاوت می باشد و پشه جنوب تهاجمی تر و بیماری زاتر است و شدت بیماری بیشتری دارد.
وی با اشاره به بازدیدهایش به همراه گروههای مختلف وزارت بهداشت شامل بخش مبارزه با بیماریها و بخش آموزش همگانی و بهسازی محیط، از استان هرمزگان و شهرهای آلوده از نظر پشه آئدس و شهرهای در معرض خطر، اظهار داشت: تعداد زیادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از کشورهای دیگر به ایران آمده اند. یکی از مسائل مهم جهت پیشگیری، جلوگیری از انتقال داخلی بود که متاسفانه این انتقال داخلی بالاخره صورت گرفت.
معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان داشت: مهم ترین فاکتور موثر در انتقال بیماری و تب دنگی، محیط است که اجازه رشد، گزش، تولید مثل و انتقال بیماری را به پشه می دهد و اگر بتوانیم محیط را برای پشه ناسالم نماییم و اجازه تخم ریزی ندهیم، می توانیم گام خوبی در راستای کنترل بیماری برداریم.
فرشیدی اشاره کرد: خوشبختانه در شهرهای بندرعباس و بندرلنگه مردم آگاهانه رفتار می کنند و فضاهای مستعد تخم ریزی پشه شناسایی و از بین رفته است، بارندگی هم در دو ماه اخیر در این شهرها وجود نداشته که خود عاملی کنترلی برای جلوگیری از رشد پشه آئدس است.
وی افزود: در سه ماه گذشته تراکم بسیار زیاد پشه را در همه شهرهای هرمزگان داشتیم. هم اکنون این تراکم از بین رفته که نشانه خوبی است، اما اگر در ماه های آتی شاهد بارندگی باشیم احتمالاً تخم ها تبدیل به پشه می شوند و حجم بسیار بزرگ پشه را شاهد خواهیم بود که می توانند آلودگی هم داشته باشند.
وی اشاره کرد: یکی از خصوصیات خاص پشه آئدس این است که تخم های آن خصوصیاتش را به نسل آینده منتقل می کنند. یعنی اگر پشه به سم مقاومت داشته یا حامل ویروس باشد به تخم پشه هم منتقل می شود و نسل بعدی هم این خصوصیات را دارا خواهد بود، پس در مبارزه با پشه آئدس کار آسانی نخواهیم داشت و از الان باید به فکر بهسازی محیط و آموزش همگانی باشیم.
وی بیان کرد: استانهای همجوار استانهای مذکور، شامل خوزستان در جنوب و گلستان در شمال کشور نیز در معرض خطر هستند و بر همین مبنا تمام استان هایی که با استانهای آلوده ارتباط دارند، کنترل می شوند.
فرشیدی اظهار داشت: برای انتقال بیماری سه عامل شامل پشه، ویروس و انسان مهم است؛ اگر این سه کنار هم قرار بگیرند انتقال بیماری صورت خواهد گرفت و باید کاری نماییم گزش صورت نگیرد، اما باید توجه داشته باشیم بهسازی محیط و استفاده از توری برای پنجره منازل لازم است و باید استفاده گردد.



1403/04/25
12:53:56
5.0 / 5
271
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
ساماس - یوگا