معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

برنامه سلامت خانواده در ۶ منطقه از تهران به زودی

برنامه سلامت خانواده در ۶ منطقه از تهران به زودی

ساماس: به گزارش ساماس، معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان آغاز پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یددار و لبنیات از اول بهمن ماه؛ در عین حال از اجرای برنامه سلامت خانواده در ۶ منطقه از تهران تا آخر سال اطلاع داد.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یُددار و لبنیات، اظهار داشت: پویش ملی سلامت با هدف غربالگری دیابت و پرفشاری خون همچنان ادامه دارد و ظرف چند روز آینده این بخش تمام می شود. این پویش در برنامه های جاری نظام ارجاع و سلامت خانواده هم کمک کننده بود. در فاز دوم هم پویش تغذیه سالم دنبال می شود.
وی ادامه داد: نزدیک ۴۳ میلیون نفر تحت غربالگری دیابت و پرفشاری خون قرار گرفتند.
۱۹۲ شهر تحت پوشش برنامه سلامت خانواده برنامه سلامت خانواده در ۶ منطقه از تهران؛ بزودی معاون وزیر بهداشت همین طور با اعلان اینکه برنامه سلامت خانواده به ۱۹۲ شهر رسیده و ۶ منطقه از تهران با جمعیت ۲۷ میلیون نفر هم تحت پوشش خواهند آمد، اضافه کرد: تحقق این هدف ارتباط مستقیم با پویش ملی سلامت دارد. ۵۷ میلیون نفر را تا انتهای سال تحت پوشش برنامه سلامت خانواده خواهیم برد و ۳۰ میلیون نفر باقی مانده هم در بهار سال بعد وارد برنامه سلامت خانواده می شوند.
کرونای JN۱ به ایران رسیده است؟ او در بخش دیگری از سخنان خود درباره ی سویه جدید کرونا با نام JN۱ شناخته می شوند، اشاره کرد: هنوز این سویه در کشور شناسایی نشده اما در مناطقی مانند آمریکا این سویه مهم بوده چونکه بیماری زایی بالایی داشته است. حداقل ۸ مقاله درباره ی این سویه در هفته گذشته چاپ شده که می گوید سویه jn۱ از xbb بسیار واگیردارتر است و آمار مبتلا شدن را در آمریکا دو برابر کرده و سویه غالب آن منطقه شده است.
وی اشاره کرد: سویه ها در یک نقطه ماندگار نیست و ممکنست به ایران هم برسد، اما هنوز شناسایی نشده است و رصد و پایش ما بطور متناوب ادامه دارد. البته مرگ و میر و بستری این سویه افزایشی نبوده است. آمار کرونا مشخص است و ما از هر استان درصدی از موارد بیماری را انتخاب می نماییم و ماهانه شاید ۱۰۰۰ نمونه انتخابی تصادفی بررسی می شوند تا سویه غالب کشور شناسایی شود.
دیابت و فشارخون؛ عامل عمده بیماریهای قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دیابت و فشارخون با مصرف قند و نمک فرشیدی در ادامه صحبت هایش با اعلان اینکه دیابت و پرفشاری خون عامل عمده بیماریهای غیرواگیر همچون بیماریهای قلبی و عروقی هستند، اضافه کرد: برای کنترل این بیماریها باید تغذیه را اصلاح کرد و فعالیت بدنی را هم افزایش داد. دیابت و پرفشاری خون ارتباط مستقیمی با مصرف قند و نمک دارند. مصرف نمک برای ما بسیار اهمیت دارد چون تشدید کننده فشارخون و سایر بیماریهای وابسته است. در بسیاری از کشورها کاهش مصرف نمک شروع شده و در کشور ما هم این فرهنگسازی باید صورت گیرد.
او اشاره کرد: از کودکی به غذاهای پرنمک عادت کردیم و این عامل اثرات خود بر سلامتی را دارد. در بازار انواع نمک وجود دارد و متاسفانه بسیاری از این بسته ها مشخص نیست از کجا و با چه استانداردی تهیه شده است و این در حالیست که باید عناصر نمک و نحوه تهیه آن مشخص باشد. مواردی مانند نمک دریا و... در بازار زیاد شده است ولی اصلا مشخص نیست از کجا آمده است. اگر بسته بندی و خصوصیت های نمک مشخص نباشد این نمک ضرر دارد. نمک به هر رنگی که باشد باید توسط سازمان غذا و دارو تایید شود؛ چونکه نمک دارای املاح است که باید پایش شود چون ممکنست دارای سرب و سایر مواد مضر باشد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص این که آیا می توان گفت بطور کلی نمک های رنگی مضر است یا خیر؟، توضیح داد: هر نوعی از نمک باید توسط سازمان غذا و دارو تایید گردد، پس نمی توان گفت هر نمک رنگی ضرر دارد بلکه باید تاییدیه داشته باشد.
یددار کردن آرد و روغن در دستور کار وزارت بهداشت معاون وزیر بهداشت افزود: بخش مهم دیگر مواد غذایی ما حبوبات است؛ چون فیبر و پروتئین مورد نیاز ما را تامین می کند. همین طور ید دار کردن آرد و روغن هم در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.
اجرای برنامه «شیرمدرسه» در بیشتر استان ها او با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی مصرف لبنیات، اظهار داشت: دراین زمینه برنامه شیر مدرسه در اغلب استانها در حال انجام است و لبنیات باید نقش پررنگی در سبد غذایی ما داشته باشد.
آغاز پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یددار و لبنیات از اول بهمن ماه معاون وزیر بهداشت با اعلان اینکه پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یُددار و لبنیات از از اول تا هفتم بهمن ماه با مبحث نمک و شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و هشتم تا پانزدهم بهمن ماه با مبحث لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برگزار می شود.
فرشیدی اظهار داشت: بطور کلی مصرف نمک در کشور ما از میانگین جهانی بالاتر است. در ۲۴ ساعت افراد نباید بیش از ۳ تا نهایتاً ۵ گرم نمک مصرف کنند. متاسفانه در عمده غذاهای ما بالاتر از ۸ گرم نمک استفاده می شود که باید فرهنگسازی شود تا نمکدان سر سفره هم نیاید. مصرف نمک زیاد در بروز بیماری هایی مانند سرطان هم اثرگذار می باشد.
وی همین طور اضافه کرد: دنیا حالا به این نتیجه رسیده است که استفاده از پلاستیک مضر است و باید به سمت جامعه عاری از پلاستیک برویم. احتمالاً اردیبهشت سال آینده پویشی در رابطه با این مساله داشته باشیم.
پیگیری افزایشی شدن سرانه لبنیات در کشور وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ی تاثیر قیمت گذاری لبنیات بر میزان مصرف آن، بیان کرد: یکی از موضوعات مهم مباحث اقتصادیست که مدنظر دولت می باشد و ماهانه در حوزه تغذیه ۱۴۰ میلیارد تومان سوبسید در نظر می گیرد تا کمبودهای احتمالی غذایی را جبران کند که قسمتی از آنرا در عرصه لبنیات و برنامه شیر مدرسه می بینیم. ما بدنبال افزایشی شدن سرانه مصرف لبنیات در کشور هستیم. هم اکنون سرانه مصرف لبنیات در کشور روزی یک واحد است.
چه کسانی باید واکسن کرونا بزنند؟ او در بخش دیگری از سخنان خود درباره ی ضرورت تزریق واکسن کرونا هم اظهار داشت: سویه jn۱ سرایت بالایی دارد و چیزی که می تواند جلوی آنرا بگیرد واکسن است. در حال حاضر عمده جمعبت ما بیش از یک سال است که واکسن کرونا نزدند؛ بدین سبب افراد مسن، کسانی که بیماری زمینه ای دارند، کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بهتر است واکسن بزنند. واکسنی که برای اومیکرون تولید شد برای این سویه هم موثر است و شدت بیماری را کم می کند. واکسن حالا علاوه بر شبکه بهداشتی در بعضی داروخانه ها هم وجود دارد و افراد می توانند تهیه کنند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان کرد: در مدارس ما بوفه های سالم وجود دارد که اجازه ندارند چیپس و اسنک نمکی و... به فروش برسانند. البته در تولید این دست محصولات هم باید حد استاندارد نمک رعایت شود. ذائقه افراد باید اصلاح گردد هرچند که زمان بر است اما می توان این کار را انجام داد. می توان بدون روغن و نمک هم آشپزی کرد؛ اما باید عادت نماییم مصرف این دست اقلام کم شود.
مصرف برنج در ایران بیش از میان جهانی وی ادامه داد: حالا در تامین و امنیت غذا خوب کار می نماییم ولی باید فرهنگسازی مصرف را هم اصلاح کرد. به عنوان مثال مصرف برنج در کشور بیش از میانگین جهانی و نیاز ما است و باید در حوزه آن آموزش داد.
در تهران مازوت سوزی نداریم فرشیدی در ادامه صحبت هایش درباره ی آلودگی هوا هم اظهار داشت: مقایسه امسال با سال قبل نشان میدهد که روزهای پاک امسال بیشتر بوده است و این نشان دهنده فعالیت بر این مساله است. برای روزهای آلوده قوانین داریم چون آلودگی هوا سبب بیماریهای خطرناک و حتی مرگ و میر می شود و دولت موظف به استفاده از هر تمهیداتی برای کاهش عوارض آلودگی هوا است. عوامل آلاینده هوا باید کم شود. دولت بر تولید و ورادات وسایل نقلیه برقی کار می کند. در خیلی از سوخت هایی که برای منابع ثابت استفاده می شود که عموما تولید کننده برق هستند، استفاده از مازوت را داشتیم و خوشبختانه دو سال است که حداقل در تهران اصلا مصرف مازوت نداریم. گاهی که خطر آلودگی هوا افزایش یابد مبحث تعطیل کردن فعالیت مراکز و دورکاری و... مطرح می شود. البته مبحث آلودگی گرد و خاکی هم وجود دارد که در استان هایی مثل سیستان و بلوچستان و خوزستان را درگیر می کند اما کارهای خوبی در حال انجام است.




منبع:

1402/10/26
13:41:04
5.0 / 5
256
تگهای خبر: آموزش , امنیت , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا