یك مقام مسئول:

۳۰ درصد محصولات کشاورزی معادل غذای ۱۸ میلیون ایرانی هدر می رود

۳۰ درصد محصولات کشاورزی معادل غذای ۱۸ میلیون ایرانی هدر می رود

به گزارش ساماس، همدان رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: متأسفانه ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ساخته شده هدر می رود و غیرقابل استفاده می شود این در حالیست که این هدررفت می تواند غذای ۱۸ میلیون نفر در کشور باشد.


زهرا عبداللهی پنجشنبه ۹ آذر در سومین مجمع سلامت استان همدان، اظهار نمود: ناامنی غذایی به سبب مشکلات اقتصادی، افزایش قیمت غذا، بحران های آب و هوایی، تحریم و کاهش واردات غذا، انرژی و نهاده های کشاورزی، کاهش کمک های غذایی بین المللی و بشردوستانه و ضایعات و تلفات محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذیه و ناامنی غذایی تبعاتی دارد، اضافه کرد: سوءتغذیه و ناامنی غذایی سبب کمبود ویتامین ها و آهن در کودکان و مادران می شود به صورتی که کاهش ایمنی و مقاومت بدن در مقابل بیماری ها، افزایش مرگ و میر در اثر تکرار مبتلا شدن به بیماری های واگیر، افزایش بار مراجعات به پزشک خانواده و کاهش امید به زندگی از تبعات ناامنی غذایی است.
عبداللهی با اشاره به اینکه امنیت غذایی ارکانی دارد، افزود: ارکان امنیت غذایی شامل ایمنی، سلامت، کیفیت و اصالت غذا است به طوریکه تأمین پایداری غذای سالم و اقتدار غذایی، ارتقاء سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی را به دنبال دارد اما متأسفانه تغییرات آب و هوایی و کاهش بارندگی، خشکسالی و کاهش منابع آبی و اثرات آن بر میزان تولیدات مواد غذایی و بروز خطر ناامنی غذایی را بیشتر می کند.
وی افزود: افزایش ۱.۱ درجه ای دمای کشور سبب افزایش تبخیر و تعرق و از دسترس خارج شدن منابع آبی محدود کشور می شود، شدت فرسایش خاک در ایران ۱۶ تن در هکتار معادل چهار برابر میانگین جهانی است و فرسایش خاک پدیده تأثیرگذار بر تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و اقتصاد کشور است.
عبداللهی با اشاره به اینکه تنها فقر و کمبود غذا عامل سوءتغذیه نیست، خاطرنشان کرد: تنها فقر و درآمد کم عامل سوءتغذیه و ناامنی غذایی نیست بلکه مصرف ناآگاهانه غذا، نداشتن دانش، عادات و رفتارهای غذایی نامناسب هم از دلایل مهم سوءتغذیه است به طوریکه خیلی از افراد مرفه هم دارای سوءتغذیه هستند.
وی بیان نمود: الگوی مصرف غذایی در کشور سبب شیوع چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، مشکلات مفصلی استخوانی، پوکی استخوان و سوءتغذیه شده است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: میزان مصرف غذاهای نشاسته ای، مواد قندی و شیرین، نمک و فست فودها رو به افزایش و مصرف سبزی و میوه، حبوبات، شیر، لبنیات و ماهی در کشور متأسفانه کاهشی است.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی زیربنای امنیت های دیگر است، تصریح کرد: مطالعات نشان داده هزینه های بهداشت و درمان در جوامع مواجه با ناامنی غذایی خفیف ۱۹ درصد، ناامنی غذایی متوسط ۳۲ درصد و ناامنی غذایی شدید بیشتر از ۷۶ درصد است.
عبداللهی در انتها اظهار نمود: اجرای برنامه شیر در مدرسه و همینطور برنامه آرد و نان کامل به همراه پایش سلامت و ایمنی غذا با تاکید بر بهبود کیفیت روغن های خوراکی و کاهش آلاینده ها در محصولات کشاورزی از برنامه های مهم سند ملی سلامت بشمار می رود و اجرای این برنامه ها با ایجاد کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم دنبال و پیگیری می شود.



1402/09/09
23:34:31
5.0 / 5
282
تگهای خبر: امنیت , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا