نشست نقد و بررسی کارآفرینی ورزش

نشست نقد و بررسی کارآفرینی ورزش

به گزارش ساماس نشست تخصصی کارآفرینی در صنعت ورزش در سالن آمفی تئاتر دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار گردید.



به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، این نشست عصر روز سه شنبه ۱۰ خرداد ماه با حضور هیات رئیسه دانشکده و تعدادی از کارآفرینان و علاقمندان این حوزه، با سخنرانی امیررضا واعظی آشتیانی، قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی، کاظم اولیایی، مدیر عامل سابق استقلال و تولید کننده چمن ورزشی، محمد خبیری، رئیس اسبق دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران و نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال برگزار گردید.
در ابتدا این نشست رضا محمدکاظمی دبیر علمی نشست، ضمن اشاره به اهمیت این صنعت به نقش کارآفرینی در حوزه صنعت ورزش اشاره نمود و اظهار داشت: دانشکده کارآفرینی و انجمن علمی کارآفرینی ایران با کمک معاونت پژوهشی دانشکده کارآفرینی و دانشگاه تهران می خواهد در پاییز سال جاری، در هفته جهانی کارآفرینی، همایش ملی در حوزه کارآفرینی در صنعت ورزش را برگزار و در جهت آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان، سلسه نشست هایی در این حوزه برگزار می شود.
وی اضافه کرد: وقتی صحبت از کارآفرینی در صنعت ورزش می شود، تنها صنعت ورزش مبنا نیست، بلکه این صنعت بعنوان یک عامل تسهیل کننده و افزاینده ضریب شادی در کشورها و همینطور GDP کشور، به سایر کسب و کارها هم کمک می نماید. که این امر امروزه در دنیا رایج است.
محمدکاظمی از اهداف این نشست در ایجاد طوفان فکری توسط بزرگان و خبرگان و فراهم ساختن بستر مناسب، رساندن حرف کارآفرینان این صنعت به گوش دولتمردان از راه دانشگاه با عنایت به نامگذاری سال به عنوان (سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) و نام برد.
خاکبیز از کارآفرینان مطرح کشور در صنعت ورزش همچون سخنرانان این نشست بود. وی ضمن قدردانی از فرصت و بستر فراهم شده، برای پرداختن به چالش ها و فرصت های این صنعت، نکات مهمی در زمینه تولیدات ورزشی برشمرد.
او به پیشینه تولیدات ورزشی در ایران، و بررسی فعالان این صنعت، همچون عدم فعالیت خیلی از تولیدکنندگان زمینه فعالیت وعلل عدم دنبال کردن این صنعت توسط نسل دوم تولیدکنندگان ورزشی، اشاره نمود و یکی از علل عدم ادامه فعالیت تولیدات ورزشی را قطع ارتباط بین تولید کننده و مصرف کننده خواند.
خاکبیز با اشاره تولیدات ورزشی در کشورهای پاکستان، هندوستان و تایوان که در زمینه تولیدات این صنعت از جایگاه بالایی در سطح بین المللی برخوردار می باشند، به مقایسه بین این کشورها و کشورمان پرداخت و در ادامه با عنایت به آمارهای گزارش بین المللی نظرسنجی در صنعت ورزش، به عدم استفاده از فرصت های وسیع این صنعت و امکان کسب درآمدهای بسیار بالا، به عدم بهره مندی این فرصت ها و همینطور عدم به کارگیری دانش تخصصی موجود در دانشگاه ها و وضعیت نامناسب تولیدکنندگان این صنعت اشاره نمود.
خاکبیز هم چنین به فرصت های شایان توجه و امکانات کشور و بستر بسیار مناسب برای بهره مندی و شکوفایی صنعت ورزش اشاره و اظهار داشت: تبلور صنعت ورزش در کشور جز با ایجاد تشکل صنفی و انجمن تخصصی این صنعت بر پایه کارآفرینی مقدور نیست.
او در جهت بهبود وضعیت استاندارد های تولیدات و آموزش های تخصصی، پیشنهاد تشکیل شورای ترویج صادرات را بیان نمود.
در ادامه این نشست، امیررضا واعظی آشتیانی مدیرعامل باشگاه استقلال ضمن اشاره به شباهت ورزش و صنعت از جهات بسیاری مانند تکنولوژی، برنامه ریزی، تولید کیفی، کنترل کیفی و غیره اضافه کرد: مدیرانی که در صنعت ورزش وارد شدند حدودا موفق بوده اند.
وی تحقق اهداف مطرح شده در نشست را در گرو ایجاد بستر های مناسب و تغییر تفکر در این صنعت دانست و اضافه کرد: در سال ۱۹۸۰ دنیا به این نتیجه رسید که ورزش می تواند بعنوان یکی از بزرگترین عامل های اقتصادی کشورها باشد. با عنایت به آمارهای جهانی در این صنعت و مقایسه با کشورمان، به ناچیز بودن سهم این صنعت در GDP و اقتصاد کشور و غافل بودن از این صنعت مهم پی می بریم.
وی ضمن اشاره به این که ورزش صنعت پول ساز و اقتصادی می باشد، تصریح کرد: ما در ورزش احتیاج به مدیران کارآمدی هستیم که بتوانند چرخ اقتصاد این صنعت را بگردانند.
خبیری، نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال هم در ادامه از شهر نیویورک با نشست به صورت مجازی همراه شد و درباره ی موانع زمینه ای در کارافرینی در ورزش صحبت کرد. وی ضمن اشاره به کسب درامد در صنعت ورزش که در دنیا بسیار پیشرفته است اظهار داشت: باید موانع فرهنگی، سیاسی و غیره را به خوبی بشناسیم. کارافرینی در ورزش سال هاست در کشور های پیشرفته انجام شده است اما متاسفانه در ایران هنوز این کار به سرانجام نرسیده است.
او بعضی از موانع فرهنگی را به این شرح برشمرد: نبود روحیه ی کارافرینی و محدودیت های فرهنگی، نبود فرهنگ توسعه‌ی کسب و کار در حوزه ی ورزش در جامعه، و غیره.
خبیری دیگر موانع همچون سیاسی، سخت افزاری، کمبود امکانات بخش خصوصی، کند بودن فرآیند خصوصی کردن، موانع حقوقی و کمبود قوانین، آئین نامه ها و مقررات، و غیره را برشمرد. اظهار داشت: فرهنگ می تواند هم عامل سوق دهنده و هم عامل بازدارنده باشد. با ورزش میتوان تفاوت های فرهنگی را کمرنگ کرد همان گونه که پس از جنگ ایران و عراق، ما بازی دوستانه ی فوتبال با تیم ملی عراق داشتیم و به صلح و آشتی میان دو ملت کمک کرد.
به اعتقاد خبیری دیپلماسی ورزش در ایران باید کنشی و نه واکنشی باشد.
در ادامه کاظم اولیایی مدیر عامل سابق استقلال، جامعه ی ورزش و بخش تقاضا در این صنعت را به سه بخش تقسیم و اظهار داشت: ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و ورزش آماتوری، هر سه بخش مصرف کننده ی کالا ها و خدمات ورزشی هستند. ورزش همگانی هم متولی دولتی و هم مردمی دارد. ورزش قهرمانی هم باید توسط فدراسیون های مستقل اداره شده اما دولت ها با مالیات و غیره از آن ذی نفع می شوند، ازاین رو بزرگترین خریدار در این بخش دولت می باشد و متاسفانه با نوع خرید دولت، بیشترین لطمه را هم به این صنعت وارد می نماید. ارزان خریدن کالا توسط دولت از تولیدکننده این پیام را به تولید کننده ارسال می کند که باید کیفیت را فدای قیمت تمام شده کنند.
به نظر وی در صنعت ورزش برای پیشگیری از دولت سالاری در ورزش، باید هویت صنفی ورزش ایجاد کرد و پس از آن به دنبال همیت صنفی رفت.
یوسف اکبری مدیر اداره اخبار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هم در ادامه و ضمن اشاره به اینکه دولت هزینه های بسیاری در ورزش برای ترویج فرهنگ بعنوان مولفه پیوست به ورزش کرده، اظهار داشت: اینکه دولت بخشی از بار فرهنگی را بر دوش ورزش گذاشته، رسالت صنعت ورزش و کارآفرینی در ورزش را از اهداف اصلی منحرف کرده و در این خصوص هزینه های کلانی هم بدون هیچ اثر ورزشی و فرهنگی ماندگار در ورزش کشور صرف شده است.
وی اضافه کرد: یکی از بزرگترین اشتباهات در ساختار صنعت ورزش، طبقه بندی ورزش در سبد فرهنگی است. این در شرایطی است که در دنیا ورزش در رده تفریح و سرگرمی افراد و خانواده ها تعریف و برای آن مدیریت و برنامه ریزی می شود. حالا آنچه در کشور رخ می دهد یک روند اشتباه است که سبب انحراف در تصمیم سازی اهداف و اقتصاد ورزش شده است.
اکبری با اشاره برنامه ریزی موفق امارات در توسعه گردشگری و افزایش درآمد تولید ناخالص ملی این کشور در خلال ۶ سال آن هم از سبد صنعت توریسم پیوست شده به فاکتور صنعت ورزشی، اظهار داشت: خرید سهام منچسترسیتی از جانب دولت ابوطبی و مدیریت درست آن سبب شده که تنها در سال ۲۰۱۹ رونق گردشگری در این کشور به بیشتر از ۴۹ میلیارد دلار - ۱۱.۶ درصد از تولید ناخالص ملی این کشور - برسد.
او عدم دخالت های حاکمیتی در صنعت ورزش و سپردن آن به افراد متخصص را از عوامل کمک کننده به این صنعت برشمرد.
در این نشست آقایان غلامی و معدن دار با جمع بندی مباحث مطرح شده در نشست دستاورد پایانی را قرائت کردند.




منبع:

1401/03/11
14:01:50
5.0 / 5
745
تگهای خبر: آموزش , بازی , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا