چگونه خانواده برتر و موفقی داشته باشیم؟

چگونه خانواده برتر و موفقی داشته باشیم؟

خانواده به عنوان یک واحد اجتماعی از ازدواج یک مرد و یک زن تشکیل می گردد و فرزندان آن ها نیز آن را تکمیل می کنند.


خانواده به عنوان یک واحد اجتماعی از ازدواج یک مرد و یک زن تشکیل می گردد و فرزندان آن ها نیز آن را تکمیل می کنند. می توان آن را اینگونه نیز تعریف نمود: مجموعه ای از افراد که هدف و منافع مشترکی دارند و زیر یک سقف زندگی می کنند. هریک از اعضای خانواده وظایف و حقوق مشخصی دارند و از مجموعه ای از روابط عاطفی، اخلاقی و قانونی پیروی می کنند.

خانواده خوب

این نهاد اجتماعی در ابتدا با ازدواج زن و مرد به وجود می آید. در وضعیت گسترده تر شامل فرزندان، همسران، بستگان از جمله دایی و خاله، عمو و عمه، نوه ها است. البته در جوامع مختلف گستردگی خانواده متفاوت است. به عنوان مثال در کشور آمریکا خانواده های تک نفری زیادی هستند.

این بنیاد اجتماعی با اهداف و وظایف مهمی بنا می گردد. تولید نسل و بقا، برقراری ارتباطات عاطفی، همرنگی، تعاون، ارضاء غریزه جنسی از راه مشروع و براساس ضوابط مشخص، فراهم آوردن محیطی امن و با آسایش، تکمیل دین و امکان عبادت خدا از اهداف مهم تشکیل این نهاد اجتماعی هستند.

لازم است اعضای خانواده با یکدیگر رابطه ای بر مبنای گذشت، فداکاری و صمیمیت داشته باشند. با توجه به صفات برتر انسانی با یکدیگر سازگاری داشته باشند و در صورت نیاز خواسته های همسر یا فرزند خود را بر خواسته های خود مقدم بدانند.

برقراری روابط در خانه

در این نهاد اجتماعی روابط مهم و صمیمی بین زن و شوهر، والدین و فرزندان و برادران و خواهران به وجود می آید. معمولا این روابط بر اساس دستورات تعالیم مذهب یا مکتب مورد قبول مورد توجه قرار می گیرد.

روابط در خانواده

روابط صمیمانه بین زن و شوهر بر اساس سائقه جنسی شکل می گیرد و سپس به مرور زمان بعد از چندین سال زندگی این انگیزه با همدلی، گذشت و انس همراه می گردد. به گونه ای که زمانی فرا می رسد که توانایی های جنسی دیگر وجود ندارد ولی روابط همچنان صمیمی و با صفا هستند.

در مواقعی گذشت و فداکاری را مشاهده می کنید تا حدی که پدران و مادران حاضر می شوند خود را فدای فرزندان خود کنند. جان و مال بدون هیچ چشم داشتی فدا می گردد.

انواع خانواده

خانواده ها معمولا از سه نظر کاربردی، کارکردی و نحوه زندگی و نوع معیشت تقسیم بندی می گردند. از نظر کاربردی به دو دسته ی زیستی و آماری دسته بندی می گردند.

منظور از زیستی این است که آن از پدر و مادر و فرزندان به وجود آمده است.

منظور از آماری این است که زیر یک سقف زندگی می کنند و اهداف و شرایط مشترکی دارند.

از نظر کارکردی به دو دسته جهت یابی و فرزندآوری تقسیم بندی می گردد. جهت یابی به معنای تولد فرزندان در آن محیط و گرایش آن ها به عقاید والدین می باشد و منظور از فرزندآوری این است که خانواده از زن و شوهر تشکیل شده است و هدف اصلی بنای آن تولید مثل می باشد.

خانواده از نظر نوع معیشت به سه دسته ی روستایی، شهری و عشایری تقسیم بندی می گردد. این سه دسته با داشتن شرایط و ویژگی های یکسان تفاوت های زیادی نیز با یکدیگر دارند.

ویژگی های یک خانواده خوب

لازم است تا خانواده ها برای خود رسم و سنت های خانوادگی داشته باشند. مهم نیست که چه باشد ممکن است آماده کردن غذایی با همکاری اعضا باشد یا خواندن داستانی شبانه، کاشتن گل و گیاه، انجام بازی فکری.

ویژگی های یک خانواده خوب

همچنین والدین اخلاق کودک خود را به خوبی بشناسند و با آن ها به خوبی رفتار کنند. همواره باید والدین تلاش کنند تا وظایف خود را به خوبی انجام دهند و در حد امکان برای فرزندان خود الگو باشند. فرزندان خود را همواره به انجام کارهای جدید تشویق کنند تا استعدادهای آن ها شکوفا گردد.

برای داشتن خانواده سالم همواره باید تلاش کرد تا بین صمیمیت و نیاز به تنهایی تعادل برقرار گردد. همچنین اعضای این نهاد اجتماعی به نیازهای یکدیگر توجه کنند. علاقه و عشق خود را به موضوع خاصی ربط ندهند تا خانه محیطی امن و دوست داشتنی شود.

زمانی شما می توانید بهترین باشید که مسئولیت پذیر باشید و در برابر انجام وظایف خود احساس مسئولیت داشته باشید تا محیطی با آرامش فراهم شود تا بتوانید بدون نگرانی در مورد افکار و احساسات خود با یکدیگر صحبت نمایید.

 

1401/02/22
15:29:10
5.0 / 5
1007
این مطلب را می پسندید؟
(3)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
ساماس - یوگا