در گفت وگو با ساماس مطرح شد

سهم ۵۵ درصدی داروخانه های دولتی از بازار دارویی

سهم ۵۵ درصدی داروخانه های دولتی از بازار دارویی

به گزارش ساماس، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اعلان اینکه صنعت داروی کشور به بازسازی و نوسازی نیاز دارد، اظهار داشت: نه فقط تکنولوژی بلکه صنعت داروسازی کشور نیز به روز نیست؛ بروزرسانی صنعت دارویی کشور به تامین بودجه نیاز دارد.


دکتر هادی احمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت داروخانه های دولتی در عرصه عرضه دارو اظهار داشت: ۱۶هزار داروخانه در کشور فعالیت می نمایند که از این تعداد، ۱۵۰۰ داروخانه دولتی هستند. بررسی ها بیان کننده این است که بالاتر از ۵۵ درصد بازار دارویی کشور در اختیار داروخانه های دولتی قراردارد و ۴۵ درصد باقیمانده در اختیار ۱۴هزار و ۵۰۰ داروخانه بخش خصوصی است. این درحالیست که شرایط نباید به این نحو باشد و بدنه دولت نباید بزرگ شود؛ بلکه دولت می بایست مسیر را برای بخش خصوصی با سیاستگذاری هموار کند.
وی با اشاره به اوامر مقام معظم رهبری در پشتیبانی از تولید داخل اظهار داشت: اصل ۴۴ قانون اساسی نیز بر پشتیبانی از بخش خصوصی تاکید کرده است. دولت باید کوچک و چابک شود؛ چرا بخش دولتی را بزرگ کنیم؟ دولت در رابطه با حوزه دارو سیاستگذاری می کند؛ علاوه بر سیاست گذاری، در عرصه تولید، توزیع و عرضه دارو نیز فعالیت می کند. آیا در چنین شرایطی تعارض منافع ایجاد نمی شود؟
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران اضافه کرد: بازهم تاکید می کنم دولت باید مسیر را برای بخش خصوصی هموار کند و در صورت لزوم به این بخش کمک نماید. امیدواریم موضوع سهم ۵۵ درصدی داروخانه های دولتی از بازار دارویی کشور در کانون توجه قرار گیرد و مسائل این حوزه برطرف شود.

صنعت دارویی کشور نیازمند نوسازی

احمدی درباره ی وضعیت تجهیزات صنعت دارویی کشور نیز توضیح داد: تجهیزات صنعت دارویی کشور فرسوده است و به به روزرسانی و بازسازی نیاز دارد. بازسازی و به روزرسانی تجهیزات صنعت دارویی کشور، امری مهم و لازم است و به طور قطع باید صورت گیرد. به روز نشدن تجهیزات صنعت دارویی کشور می تواند سبب بروز مسائل و چالش های مختلفی مانند عقب افتادگی صنعت دارویی کشور در مقایسه با سایر کشورها شود.
وی با اعلان اینکه صنعت و تکنولوژی دارویی کشور باید به نحوی باشد که در راه تولید داروهای نوین و با فناوری بالا قرار گیریم، اضافه کرد: سه مولفه در رابطه با داروهای نوین مانند نانوداروها مطرح می شود؛ «تامین دارو به مقدار کافی»، «تامین دارو در زمان مناسب» و «رسیدن به هدف مناسب» سه مولفه در رابطه با تولید نانوداروها هستند. بمنظور کاهش عوارض مصرف دارو باید به مولفه های «تامین دارو به مقدار کافی»، «تامین دارو در زمان مناسب» و «رسیدن به هدف مناسب»نایل آییم.

در مسیر تولید داروهای با فناوری بالا گام برداریم

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اعلان اینکه صنعت دارویی کشور به ورود تجهیزات نوین نیاز دارد، توضیح داد: متاسفانه، به سبب کمبود نقدینگی و نوع نگاه حاکمیت به صنعت دارویی کشور، صنعت داروسازی کشور فرسوده است و به نوسازی نیاز دارد. دنیا در راه تولید دارو با فناوری بالا قرار گرفته و از مسیر تولید دارو با عوارض بالا فاصله گرفته است. بر طبق تحقیقات «اداره تحقیقات فدرال» ایالات متحده، سالانه حدود ۱۰۰هزار نفر به سبب عوارض دارویی جان خودرا از دست می دهند. صنعت داروسازی کشور باید در راه تولید داروی نوین بمنظور کاهش عوارض دارویی قرار گیرد و این مساله زمانی محقق می شود که به تکنولوژی نوین نائل شویم.
احمدی با اعلان اینکه نه فقط تکنولوژی بلکه صنعت داروسازی کشور نیز به روز نیست، اشاره کرد: بروزرسانی صنعت دارویی کشور به تامین بودجه نیاز دارد؛ امیدواریم «دولت وفاق ملی» به نعمت خدادادی صنعت دارویی کشو ر بیاندیشد و از این حوزه حمایت کند. نخبگان بسیاری در صنعت دارویی کشور فعالیت می کنند؛ به نحوی که با وجود تحریم های بسیار توانسته ایم ۹۸ درصد داروی مورد نیاز کشور را تولید نماییم. پرورش صنعت دارویی کشور یک نکته مهمست و امیدارم بروزرسانی این صنعت اتفاق افتد.

لزوم توجه وزیر بهداشت به تولیت نظام سلامت

وی درباره ی انتظارات از وزیر بهداشت نیز گفـت: فعالان صنعت دارویی کشور از وزیر بهداشت انتظار دارند مدیرانی کار بلد، کارشناس و دلسوز برای سازمان غذا و دارو انتخاب نماید. خواهان انتصاب سیاسی نیستیم بلکه مدیرانی را می خواهیم که به فکر سلامت، مردم و نوسازی صنعت دارویی کشور باشند. انتظار می رود وزیر بهداشت، تولیت سلامت را به وزارت بهداشت بازگرداند. به طور قطع، دکتر ظفرقندی می تواند بازگشت تولیت سیستم سلامت به وزارت بهداشت را محقق کند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اعلان اینکه توجه به نیروی انسانی سیستم سلامت از اهمیت فراوانی برخوردار است، توضیح داد: اگر نیروی انسانی ارج داده نشود و تعرفه گذاری به درستی تعریف نشود، مشکلات و چالش هایی پیش می آید. امیدوارم، وزیر بهداشت به موضوع تعرفه گذاری ورود کند و تعرفه ها به صورت واقعی تدوین شود. همین طور ارج نهادن به نیروی انسانی در تمام ارکان ها و حوزه های سیستم سلامت در کانون توجه قرار گیرد.


1403/07/03
16:15:36
5.0 / 5
127
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
ساماس - یوگا