برای جلوگیری از گرمازدگی آب زیاد بنوشید

برای جلوگیری از گرمازدگی آب زیاد بنوشید

به گزارش ساماس، یک استاد دانشگاه، نوشیدن آب فراوان را یکی از سفارش های مهم برای جلوگیری از گرمازدگی دانست و اظهار داشت: در فصل تابستان باید از لباس های سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر صورت گیرد، استفاده نمود.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر اکرم بختیاری شهری - متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد اظهار داشت: گرمازدگی به عنوان یک اورژانس پزشکی می تواند موجب مرگ و میر شود و کیفیت زندگی خیلی از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی مرکزی و اختلال پیشرونده چند عضوی همچون لطمه کبدی، عضلانی بصورت رابدومیولیز، ترومبوز و اختلال قلبی عروقی بصورت تاکی کاردی و افت فشارخون بدنبال گرمازدگی رخ می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بهترین روش پیش گیری از گرمازدگی را آموزش دربار عوامل مستعد کننده آن عنوان نمود و اضافه کرد: کاهش قرار گرفتن در معرض گرما، توجه ویژه به گروههای جمعیتی لطمه پذیر، آموزش کارکنان و برنامه ریزی صحیح برای مراقبت های بهداشتی و آماده سازی محیط و نظارت و ارزیابی بموقع ارگان های مسئول، قسمتی از اقداماتی است که از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان مبنایی برای یک برنامه عملیاتی در نظر گرفته شده است.
بختیاری، نوشیدن آب فراوان و مایعات دیگر را یکی از سفارش های مهم برای پیش گیری از گرمازدگی دانست و اشاره کرد: در فصل تابستان باید از لباس های سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر صورت گیرد، استفاده نمود. همین طور سفارش می شود مردم بطور دوره ای در منطقه سایه دار یا دارای تهویه هوا استراحت و از روش های خنک کننده مثل کیسه های یخ بهره گیرند.
معاون آموزشی بیمارستان علامه بهلول گنابادی درباب سفارش های لازم برای افراد مبتلا به گرمازدگی، اظهار داشت: در صورت بروز گرمازدگی سریعا فرد را از محیط خارج کنید و به محیط با تهویه مناسب ببرید، لباس های وی را کم و با فن، مه پاشی و اسفنج ولرم، پیکر شخص را سرد کنید و کمپرس های یخ در کشاله های ران، گردن و زیربغل وی قرار دهید؛ همین طور از سرم تراپی با مایعات سرد استفاده کنید.
متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به افزایش موارد بیماری اسهال با شروع فصل تابستان اشاره و اشاره کرد: علاوه بر افزایش ریسک گرمازدگی، بیماریهای ناشی از عفونت های روده ای یا مسمومیت های غذایی نیز بیشتر می شود که در صورت عدم کنترل مناسب می تواند خطرناک بوده و منجر به کم آبی بدن و بروز شوک شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، بختیاری افزود: سفارش می شود برای پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای روده ای بهداشت دست به خوبی رعایت و از مصرف آب غیرمطمئن(آب های جاری مثل رودخانه و چشمه) و همین طور مصرف باقی مانده غذای طبخ شده که در محیط بیرون یخچال نگهداری شده، پرهیز شود.




منبع:

1403/05/01
13:27:42
5.0 / 5
393
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
ساماس - یوگا