معاون درمان وزارت بهداشت:

هزینه ۲۰۰ میلیونی کاشت حلزون شنوایی مجانی شد

هزینه ۲۰۰ میلیونی کاشت حلزون شنوایی مجانی شد

به گزارش ساماس، معاون درمان وزارت بهداشت با بیان صفر شدن صف انتظار کاشت حلزون شنوایی و ریشه کنی کم شنوایی عمیق کودکان نیازمند کاشت حلزون شنوایی، از کاشت مجانی حدود ۲۰۰۰ حلزون شنوایی در کودکان ناشنوا برای اولین بار در کشور اطلاع داد.


دکتر سعید کریمی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از اهداف عالی نظام سلامت در جمهوری اسلامی که در سیاست های ابلاغی سلامت هم مورد توجه قرار داشته و در مبحث نظام سلامت هم آورده شده، توزیع عادلانه خدمات سلامت است، اظهار داشت: از آنجائیکه بر مبنای آمار کشوری دو در ۱۰۰۰ تولدهای زنده، ناشنوای مطلق و شدید هستند، یکی از مصداق های توزیع عادلانه خدمات سلامت، کاشت حلزون شنوایی است.
آمار کودکان ناشنوا در ایران شرایط کاشت حلزون برای تا ۶۰ درصد این کودکان معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به این که شنوایی یا توانایی درک صدا توسط گوش که از راه تشخیص ارتعاشات است و با رشته های عصبی به مغز منتقل می شود؛ نعمت بزرگی است که بعد از حس بینایی، مهم ترین وسیله اکتساب و دریافت دانش، تجربه و لذت به حساب می آید، اضافه کرد: میزان موالید کشور طی سالهای گذشته بین یک میلیون تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تولد بوده است و بر این اساس حدود ۲۰۰۰ کودک ناشنوا به دنیا می آیند؛ این آمار بر حسب شرایط امکان دارد بالا و پایین داشته باشد، اما به نظر می آید که مابین ۴۰ تا ۶۰ درصد این کودکان شرایط کاشت حلزون شنوایی را دارند.
کاشت پروتز حلزون؛ نجات بخش کودکان ناشنوا وی در اینباره اضافه کرد: از آنجائیکه کودک ناشنوا اصوات را نمی شنود اگر در سنین ابتدایی زندگی درمان نشود، توانایی صحبت کردن و گویش را هم به دست نخواهد آورد و اصطلاحا تا آخر عمر کر و لال خواهد شد. با کاشت پروتز حلزون که یک جراحی نجات بخش به حساب می آید، کودک دارای معلولیت ناشنوایی تبدیل به فردی شنوا می شود و توانایی گفتار پیدا می کند و بعد از آن همانند هم سن و سالان خود می تواند امورات جاری زندگی خویش را انجام دهد.
هزینه ۲۰۰ میلیونی کاشت حلزون شنوایی صفر تا ۴سالگی؛ سن طلایی کاشت حلزون شنوایی وی افزود: متأسفانه از آنجائیکه هزینه های عمل کاشت بسیار بالا و حدود ۲۰۰ میلیون تومان بود، خانواده های زیادی توان پرداخت هزینه عمل کاشت حلزون را نداشتند و سال ها در انتظار نوبت عمل می ماندند و از دست دادن سن طلایی کاشت یعنی صفر تا ۴ سالگی سبب می شد کودک ناشنوا در مهارت های ارتباطی دیگر هم گرفتار مشکل شود.
اجرای طرح ملی تعالی کاشت حلزون شنوایی با دستور وزیر بهداشت کریمی در ادامه تصریح کرد: با دستور وزیر بهداشت طرح ملی تعالی کاشت حلزون شنوایی جهت تسریع و تسهیل در امر حل مشکلات بیماران ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون شنوایی آغاز و قرار شد که اعمال کاشت حلزون به صورت مجانی انجام شده و صف انتظار به صفر رسانده شود.
کاشت مجانی حلزون شنوایی وی افزود: همینطور علاوه بر تأمین مجانی پروتز حلزون شنوایی، سایر هزینه های اعمال کاشت شامل هزینه هتلینگ بیمارستانی، هزینه حق العمل تیم جراحی و هزینه جلسات توانبخشی در سال اول پس از عمل کاشت را هم خود وزارت بهداشت عهده دار شد؛ یعنی وزارت بهداشت هم حلزون را به صورت مجانی در اختیار افراد قرار داد و هم خدمات پزشکی آنها را در مجموع صفر کرد تا مردم عملا از پرداخت هر گونه هزینه ای معاف شوند.
حذف صف انتظار کاشت حلزون شنوایی معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این امر جز با اقدامات و تصمیمات جهادی متولیان دولت مردمی و تیم تخصصی کاشت حلزون امکانپذیر نبود افزود: در یک بازه زمانی حدود دو هفته ای، تمامی صف انتظاری کاشت حلزون در ۱۶ مرکز کشور تقسیم بندی شد، پروتزها تأمین و به مراکز ارسال گردید و این گونه بود که صف کاشت حلزون به صفر رسید.
کریمی در قسمت دیگر سخنانش به چالش ضعف در چرخه شناسایی کودک ناشنوا هم اشاره نمود و اظهار داشت: از آنجائیکه غربالگری توسط زیر مجموعه های سازمان بهزیستی صورت می گیرد ممکن بود که خانواده ها به هر علتی سفارش پیگیری ناشنوایی کودک شان را جدی نگیرند و عملا کودک شان این فرصت را از دست بدهد؛ بنابراین و برای این مورد فرآیندی در معاونت درمان بوجود آمد تا کودک ناشنوای شناسایی شده در بدو تولد با ثبت در سامانه مخصوص، ضمانت های اجرایی لازم برای سیر مسیر مشخص را بپیماید و از خدمت کاشت حلزون شنوایی محروم نماند.
مشکلی در تأمین پروتز شنوایی نیست وی بیان داشت: علاوه بر این که ایران از کشورهای پیشرو در کاشت پروتز حلزون شنوایی با سابقه ۲۸ ساله است و از نظر جایگاه علمی در این عرصه شناخته شده ایم، از نظر تأمین پروتز گوش هم هم اکنون در کشور مشکلی وجود ندارد.
حمایت ویژه از کاشت حلزون شنوایی در صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج او در آخر صحبت هایش تصریح کرد: برای آنکه خدمت کاشت حلزون از منابع پایدار برخوردار شود، درمان و توانبخشی کاشت حلزون در فهرست بیماری های خاص و صعب العلاج قرار گرفته و از حمایت های صندوق بیماران خاص و صعب العلاج برخوردار شده است.



1402/11/03
16:03:16
5.0 / 5
296
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا