در گزارشی تشریح شد:

استقلال و پرسپولیس وارد فرابورس شدند بعلاوه ارزش هر سهم دو باشگاه

استقلال و پرسپولیس وارد فرابورس شدند بعلاوه ارزش هر سهم دو باشگاه

ساماس: رئیس سازمان خصوصی سازی و مدیرعامل فرابورس ایران جزئیات ورود استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه را تشریح کردند.



به گزارش ساماس به نقل از فرابورس ایران، نشست بررسی «وضعیت شرکت های استقلال و پرسپولیس برای ورود به بازار سرمایه» با حضور رییس سازمان خصوصی سازی و مدیرعامل فرابورس ایران پس از ظهر امروز یکشنبه ۱ اسفند در فرابورس انجام شد.
رئیس سازمان خصوصی سازی: صورت های مالی استقلال و پرسپولیس شفاف سازی می شود
در ابتدای این جلسه حسین قربان زاده، رییس سازمان خصوصی سازی و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که پس از حذف دو باشگاه از AFC، مسیر خصوصی سازی این دو باشگاه سرعت گرفت، اظهار داشت: بازار سرمایه موتور محرک اقتصاد کشور است و ذات آن نقدشوندگی است و امید است به زودی به جایگاه واقعی خودش در اقتصاد برسد، این مهم محقق نمی گردد مگر این که بخش واقعی اقتصاد کشور خصوصی شود.
وی با اشاره به این که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تضمین تقاضایی دارند که شاید در هیچ جای دنیا شاید مشابه آن نباشد، اظهار داشت: افشای صورت های مالی و بندهای حسابرسی، این الزام برای شفاف سازی سالهای قبل را به وجود می آورد.
برند؛ با اهمیت ترین دارایی سرخابی ها
قربان زاده به حل بسیار آسان و سریع بخش قابل توجهی از مشکلات این باشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: این مساله نشان داد که تا امروز کسی بصورت جدی پیگیر رفع مشکلات این دو باشگاه نبوده است. بعنوان نمونه مالیات قابل بخشش این باشگاه ها است که قبل از این انجام نشده بود.
رئیس سازمان خصوصی سازی درمان درد مشکلات این باشگاه ها را شفافیت و انضباط مالی دانست که با ورود به بازار سرمایه اتفاق خواهد افتاد و گفت: باشگاه ها روز گذشته در سازمان بورس ثبت شدند و به زودی در فرابورس هم درج خواهند شد.
وی افزود: ارزش واقعی این دو باشگاه برند آنهاست و دارایی اصلی آنها دارایی نامشهود است که برمبنای آن هم ارزش گذاری انجام شده است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با تاکید بر این که وظیفه سازمان خصوصی سازی اصلاح صورت های مالی است و مراقبت از قیمت سهام هم پس از عرضه اولیه خواهد بود، اظهار داشت: همین طور قبل از عرضه اولیه درباره واگذاری بلوکی و مدیریتی این دو باشگاه نیز مذاکرات انجام و سال آینده اجرائی می شود.
سرخابی ها محتوم به کارایی و بهره وری
حسین قربان زاده رییس سازمان خصوصی سازی در پاسخ به برخی چالش ها در مورد واگذاری استقلال و پرسپولیس و این ادعا که این کار یک فرار از وضعیت این باشگاه ها است عنوان کرد: واقعیت این است که ما با سرعت از سوءمدیریت سالهای قبل فرار می نماییم. ما از کتمان و پنهان کاری و عدم شفافیت این باشگاه ها فرار می نماییم.
وی افزود: به من فشار می آوردند که صورت های مالی استقلال و پرسپولیس منتشر نشود. افشای صورت های مالی نخستین شهادتین مسلمان بودن ما است. حالا دیگر راه برگشتی وجود ندارد. باشگاه ها دیگر محتوم به راندمان و کارایی هستند. دیگر این بازار سرمایه هیأت مدیره را رها نخواهد کرد تا با دروازه بانی قرارداد چند میلیون یورویی ببندند که روی نیمکت بنشیند و پول هدر برود.
مدیرعامل استقلال: شروع یک فوتبال پاک
در ادامه این جلسه مصطفی آجرلو، مدیر عامل باشگاه استقلال با تاکید بر این که این اتفاق بزرگ موجب شفاف سازی و شروع یک فوتبال تمیز و پاک است، اظهار داشت: استقلال یک ثروت ملی است و حفظ این ثروت ملی مهم می باشد. استقلال بعنوان یک بنگاه اقتصادی در زمینه اقتصاد کشور فعال است.
وی با اشاره به این که باشگاه استقلال حقیقت یابی شده، اضافه کرد: استقلال با بیش از ۳۵ میلیون هوادار ثروتمندترین بنگاه اقتصادی کشور خواهد بود و سهامداران این باشگاه شرکای خوبی خواهند بود.
سردار آجرلو با اشاره به این که ورود باشگاه های ورزشی به بازار سرمایه نقطه عطفی برای اقتصاد این صنعت است، اظهار داشت: کافی است هواداران استقلال به شرکای اقتصادی اعتماد کنند. در آینده نزدیک این دو باشگاه اقتصاد کشور را مبهوت خواهند کرد مشروط به این که سازمان خصوصی سازی و فرابورس کنار ما قرار بگیرند و شرکا و هواداران به ما اعتماد کنند.
مدیرعامل پرسپولیس: بطور قطع از سهام پرسپولیس و استقلال در بازار سرمایه استقبال می شود
رضا درویش، مدیر عامل باشگاه پرسپولیس نیز در ادامه نشست به ایراد سخن پرداخته و اظهار داشت: پرسپولیس ثروت زیاد و طرفداران چند ده میلیونی دارد که هنوز نتوانسته از ظرفیت هایش استفاده نماید، بطور قطع بنگاه اقتصادی با این حجم بزرگ طرفدار و هوادار می تواند با قیمت هایی استثنایی در بازار سرمایه مورد استقبال قرار بگیرند.
ارزش گذار استقلال: ارزش گذاری برمبنای NAV
در ادامه این جلسه جمشیدی فر، کارشناس ارزش گذار باشگاه استقلال روند ارزش گذاری این باشگاه را تشریح نمود.
وی عنوان کرد: عدد فعلی، عدد مصوب هیأت عالی واگذاری و ارزیابی سهام با مقاصد ارائه به سازمان خصوصی سازی است. جمشیدی فر در مورد ارزیابی قیمت باشگاه استقلال عنوان کرد: به سبب زیان دهی امکان ارزیابی طبق ضوابط سودآوری را نداشتیم و روش بر مبنا NAV بوده است.
جمشیدی فر افزود: ارزش برند استقلال ۱، ۷۸۰ میلیارد تومان و املاک و مستغلات ۱، ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
این کارشناس ارزش گذاری با تاکید بر این که ارزش گذاری برند برمبنای اصول استانداردهای بین المللی انجام شده و اعداد با بررسی و راستی آزمایی نهایی شد، اظهار داشت: نرخ رشد ۳۰ درصد پیش بینی شده، نرخ تنزیل ۲۵ درصد، درآمدها و عایدات آتی را با ۴ سناریو برآورد شد و سناریوی متعارف دیگر در فوتبال هم این است که قیمت یک برند ۱۰ برابر قیمت اسپانسر است که آنرا هم در بررسی ها لحاظ کردیم.
هر سهم استقلال ۳۸۸ تومان ارزش گذاری شد
جمشیدی فر افزود: برای سال ۱۴۰۱ معادل ۲۶۰ میلیارد تومان درآمد برآورد شده و همین طور باتوجه به بررسی ها برای حدود ۲۷۲ میلیارد تومان بدهی برآورد شده، ذخایر لازم در نظر گرفته شد. مجموع تعدیل بدهی ها ۱۷۰ میلیارد تومان است، همین طور حدود ۴۴۵ میلیارد تومان برمبنای ارزش دفتری بدهی استقلال است، در نهایت ارزش این مجموعه حدود ۲، ۷۹۰ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۳۸۸ تومان تعیین شد.
ارزش گذار پرسپولیس: ۳، ۲۱۰ میلیارد تومان قیمت پایه سهام پرسپولیس
رنجبر ارزش گذار پرسپولیس نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: مبنای ارزش گذاری برمبنای بخشنامه اجرائی شیوه قیمت گذاری بنگاه ها و با بهره گیری از تخصص کارشناسان دادگستری بوده است.
وی در مورد ارزش باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: ارزش روز دارایی های شرکت ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و بدهی ها ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است. به همین دلیل قیمت پایه سهام ۳ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان است.
این مقام مسئول اضافه کرد: ارزش برند پرسپولیس ۱، ۹۸۴ میلیارد تومان و دارایی های ثابت آن ۱، ۱۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل فرابورس: دو تعهد سازمان بورس از سرخابی ها
میثم فدایی مدیرعامل فرابورس نیز در این نشست عنوان کرد: می خواهیم سنگ بنای عرضه سهام استقلال و پرسپولیس، شفافیت دو باشگاه باشد. در بازار پایه قانونا هیچ شروطی نیاز نیست، اما ما حامی شفافیت این دو باشگاه هستیم و به همین دلیل نامه ای به حالت سفارش ای تنظیم و به باشگاه ها اعلام کردیم. در این میان تعهداتی هم سازمان بورس گرفته که یکی اجرای حاکمیت شرکتی است و دیگری تقبل بدهی هایی که پیش از عرضه مبدا ایجاد و رقم آن مشخص است.
وی عنوان کرد: تنها بازاری که این دو باشگاه در آن امکان درج دارند بازار پایه است. طبق قانون احکام دائمی توسعه کشور هر شرکتی که سهامی عام شد باید شرکت بورس آنرا ثبت کند. حالا پرسش این است که افزایش سرمایه را چه کسی انجام دهد و بقیه پروسه مشخص است.
فدایی به دغدغه اهالی بازار سرمایه در خصوصی سازی این دو باشگاه اشاره نمود و اظهار داشت: درباب دغدغه فعالان بازار سرمایه در جلسات همه سناریوهای اغراق آمیز را آماده و بررسی کردیم، حتی برای خرد شدن بسیار زیاد سهام، رشد بالای قیمت و یا برعکس، کاهشی بودن قیمت سهم بررسی ها انجام شده است. همین طور از هیأت عالی واگذاری درخواست شده تا منابعی برای مدیریت قیمت سهم در هر شرایطی بطورمثال برای رشد بیش از اندازه یا کاهش ارزش تعیین شود.


منبع:

1400/12/01
23:22:32
5.0 / 5
715
تگهای خبر: درمان , شركت , فوتبال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
ساماس - یوگا