گزارش خبرنگار مهر از توكیو؛

ماجرای انتخاب ولنتیر ایرانی برای المپیک

ماجرای انتخاب ولنتیر ایرانی برای المپیک

به گزارش ساماس، ولنتیر ایرانی حاضر در محل برگزاری بازی های المپیک امیدوار است که ورزشکاران ایرانی بتوانند در روزهای آینده مدال های پرتعدادی را کسب کنند و او این موفقیت را از نزدیک ببیند.



به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به توکیو؛ «ولنتیرها»ها از ارکان ثابت در تمام ادوار بازی های المپیک هستند؛ نفراتی که از کشورهای مختلف داوطلب حضور در محل برگزاری این بازی ها می شوند تا در طول برگزاری مسابقات در سطح شهر یا داخل ورزشگاه ها عرضه دهنده خدمات لازم به مسافران شهر میزبان باشند.
این خدمات در چارچوب ترجمه، راهنمایی و هر اقدام دیگری که کمک حال شرکت کنندگان در بازی ها برای رسیدگی به رتق و فتق امورشان است، انجام می شود.
برای بازی های المپیک توکیو هم افراد زیادی از کشورها و قاره های مختلف داوطلب حضور در جریان بازی ها بعنوان «ولنتیر» شده بودند که البته کرونا و پاندمی جهانی آن سبب تصمیم برگزارکنندگان بازی ها به حذف ولنتیرهای خارجی شد.
بدین ترتیب ولنتیرهای بازی های المپیک توکیو از میان داوطلبانی انتخاب شدند که شهروند ژاپن به حساب می آیند یا با ملیت های دیگر ساکن این کشور هستند.
سپیده پیامی یکی از ولنتیرهای ایرانی و فارسی زبان حاضر در بازی های المپیک است، وی که از هفت سال پیش در ژاپن اقامت دارد و به زبان این کشور هم تسلط کامل پیدا کرده است، از سه سال پیش داوطلب انجام مأموریت در جریان بازی های المپیک شد و در نهایت بعنوان یکی از ۹۰ هزار ولنتیر حائز شرایط انتخاب گردید.
وی امیدوار است در طول بازی ها شاهد مدال آوری ایرانیان باشد و اتفاقی رقم بخورد که به واسطه آن ایران در ذهن ژاپنی ها ماندگار شود.
سه سال پیش داوطلب شدم
سپیده پیامی در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به توکیو در مورد روندی که برای حضور در بازی های المپیک بعنوان ولنتیر طی کرد، اظهار داشت: سال ۲۰۱۸ فراخوان اعلام آمادگی داوطلبان حضور در بازی های المپیک بعنوان ولنتیر اعلام شد، همان زمان من ثبت نام کردم، چندماه بعد طی ایمیلی اعلام گردید که با درخواست من موافقت شده است.
ویژگی های که سبب شد ولنتیر شوم
وی در مورد خصوصیت های لازم برای پذیرش داوطلبان خاطرنشان کرد: این که چه انگیزه ای ما را نسبت به این اعلام آمادگی ترغیب کرده است و به چه زبان هایی مسلط هستیم و چه تحصیلاتی داریم، مواردی بود که پس از ثبت نام اولیه در یکی دو مرحله مورد بررسی قرار گرفت. این موضوعات در تصمیم گیری نهایی در مورد داوطلبان تأثیر داشت.
همه چیز خوب پیش می رفت تا این که کرونا شد
این ولنتیر ایرانی با اشاره به اینکه پس از این سوال و پرسش ها درخواست من مورد موافقت قرار گرفت، خاطرنشان کرد: ابتدای فوریه سال ۲۰۱۹ اولین جلسه حضوری را برای ولنتیرها برگزار کردند تا مصاحبه رو در رو با ما داشته باشند. ورکشاپ بعدی به طور گسترده تر و در یکی از ورزشگاه های قدیمی که ژاپنی ها نخستین میزبانی خود برای المپیک را در آن انجام داده بودند، برگزار گردید. کم کم برای المپیک آماده می شدیم و پست های مان هم مشخص شده بود تا این که کرونا شد.
اجازه ندادند از جو المپیک خارج شویم
سپیده تصریح کرد: البته با وجود تعویق المپیک ما را در حالت آماده باش نگاه داشتند، تلاش بر این بود تا شور و نشاط را در ما حفظ کنند تا از جو المپیک خارج نشویم. همزمان مسئولیت و جایگاه های هر یک از ولنتیرهای داوطلب هم مشخص شد.
یک روز پس از افتتاح المپیک کارم را آغاز کردم
وی با اشاره به اینکه دو ماه پیش لباس و کارت های ولنتیرها در اختیارشان قرار گرفت، تصریح کرد: من یک روز پس از مراسم افتتاحیه و همزمان با شروع رسمی بازی ها کارم را آغاز کردم، البته زمان شروع به کار هر ولنتیر با عنایت به جایگاه و مسئولیتی که دارد، متفاوت می باشد.
ولنتیر فارسی زبان حاضر در بازی های ۲۰۲۰ توکیو در همین رابطه اضافه کرد: در کل قرار بود ولنتیرها در دو دسته مامور به کار شوند، یک گروه در محل مسابقات و داخل ورزشگاه ها مستقر باشند تا در کار ترجمه کمک حال شوند. عده ای هم در سطح شهر مستقر باشند. با عنایت به حذف تماشاگران و گردشگر ها در عمل نیاز زیادی به حضور ولنتیرها در سطح شهر نبود بنابراین ولنتیرهای این دسته را هم در ورزشگاه مامور به کار کردند. من از همان ابتدا قرار بود در داخل ورزشگاه ها مأموریت خویش را انجام دهم.
می خواستم تجربه ای جدید داشته باشم
«چه انگیزه ای از حضور در بازی ها بعنوان ولنتیر داشتید و تسلط شما به زبان فارسی و ایرانی چقدر در پذیرش شما تأثیر داشت؟»، وی در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: دوست داشتم این کار را تجربه کنم بخصوص که می دانستم کاروان ایران هم در بازی ها شرکت خواهد داشت، در مورد زبان فارسی هم نمی توانم بگویم فاکتور تعیین کننده بود اما به هر حال تعداد افرادی که به این زبان مسلط هستند، زیاد نیست.
دوست دارم مدال آوری ایرانیان را ببینم
سپیده با اشاره به اینکه تا به امروز رقابت ورزشکاران ایرانی را در المپیک شاهد بوده است، اظهار داشت: تکواندو و کشتی همچون رشته هایی هستند که رقابت ورزشکاران ایرانی اش را دیده ام. خیلی دوست دارم مدال آوری ورزشکاران ایران را شاهد باشم، خیلی دوست داشتم که در تکواندو شاهد کسب مدال باشم اما نشد.
امیدوارم ایرانیان در ذهن ژاپنی ها ماندگار شوند
این ولنتیر ایرانی حاضر در بازی های المپیک در پاسخ به این پرسش که «شناخت از ایران در ژاپن چقدر است؟»، اظهار داشت: اینجا از ایران شناخت زیادی ندارم اما خیلی خوب می شود اگر اتفاقی بیفتد که به آن واسطه ایران و ورزش کشورمان در ذهن شان جاودانه شود.
تاکید بر نظم و قانون مداری ژاپنی ها
وی در بخشی از این گفتگو در مورد خصوصیت های بارز ژاپنی ها گفت و با تکیه بر نظم و انضباط و قانون مداری آنها تصریح کرد: واقعا این خصلت ژاپنی ها در پیشبرد اهداف و برنامه های برگزارکنندگان بازی ها با عنایت به شیوع و گستردگی کرونا تأثیر زیادی داشت، شاید اگر ژاپنی ها تا این حد منضبط نبودند. احتمال برگزاری بازی ها در شرایط کرونا نبود.
تست کرونا برای ما ولنتیرها هم الزامی است
وی در مورد تست کرونا و این که «آیا ولنتیرها هم ملزم به انجام این است هستند؟»، تصریح کرد: تست کرونا برای ما ولنتیرها هم الزامی است اما فاصله زمانی انجام آن با عنایت به جایگاهی که در آن مامور به کار هستیم، متفاوت می باشد.
ژاپنی ها می خواستند به هر نحوی بازی ها را به سرانجام برسانند
سپیده پیامی همینطور در مورد مخالفت مردم ژاپن نسبت به میزبانی کشورشان برای المپیک اظهار داشت: مردم ژاپن به خاطر آمار بالای کرونا و این که تعداد مبتلایان به ۴-۳ هزار نفر در روز هم رسید، مخالف برگزاری بازی ها در کشورشان بودند چون تاکید داشتند که مسافران توکیو سبب تشدید آمار می شوند. درست است که بیشتر شرکت کنندگان واکسینه شده اند اما کماکان احتمال این که آنها ناقل باشند، وجود دارد. در نهایت اما دولت ژاپن برگزاری بازی ها را نهایی کرد. ژاپن به لحاظ اقتصادی هم از متحمل ضرر و زیان زیادی شد و فقط می خواستند به هر طریقی آنرا برگزار کنند.
توکیو همیشه به همین شکل است؛ آرام و بدون سر و صدا
وی در مورد «شرایط توکیو و این که برگزاری بازی های المپیک و کرونا چقدر در آرام بودن این روزهای این شهر تأثیر گذاشته است؟»، اظهار داشت: توکیو همیشه به همین شکل و همینقدر آرام است، حدودا در توکیو ترافیکی وجود ندارد، به غیر از برخی مسیرها که گره ترافیکی دارند در سایر مسیرها چنین وضعیتی را نمی بینید.
اینجا صدای «بوق» نمی شنویم
وی افزود: اگر انتظار شنیدن صدای بوق داشتید باید بگویم در ۷ سالی که من اینجا هستم شاید فقط سه یا چهار بار آنرا شنیده باشم.
توکیو بدون زباله
سپیده پبامی همینطور بر نظم ژاپنی ها تصریح کرد و اظهار داشت: آنها خیلی هم مرتب هستند، در سطح شهر هیچ سطل زباله ای وجود ندارد چون شهروندان ملزم هستند زباله ها را با خود به منزل ببرند بنابراین در سطح معابر و خیابان ها هم هیچ آشغالی دیده نمی گردد. اینجا البته تفکیک زباله خیلی جدی است و برای بطری های فلزی و شیشه ای سطل های خاصی تعبیه شده است.

1400/05/11
20:20:18
5.0 / 5
1348
تگهای خبر: پذیرش , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
ساماس - یوگا